Kager & sødt
Kokossnitter
Denne kokossnitte er sprød og blød og sød
Jeg har lavet den med rabarber, men en klassisk hindbærsyltetøj, fungere også godt
Mørdejsbund:
400g hvedemel
200g koldt smør
75g flormelis
1 æg
Kokostop:
400g sukker
200g kokosmel
7 æggehvider
25g hvedemel
½tsk salt
ca. 2 dl Hinbærmarmelade eller rababer
Mel, flormelis, salt og den kolde smør i tern, smuldres sammen og samles med et æg, tilsæt evt. lidt vand hvis dejen er for svær at samle. Rul dejen ud på bagepapir ca. 30x35cm, bag den ved 175c ca 15 min.
Mens bunden bager lunes alle ingredienser til kokostoppen i en gryde under omrøring.
Bunden tages ud af ovnen , marmeladen fordeles på bunden og kokosmassen fordeles over marmeladen. Jeg bruger en sprøjtepose til at sprøjte kokosmassen på, så er den nemmere at fordele.
Kagen bages yderlig 15 min v/ 175c
Kagen afkøles og skæres i passende stykker
Chokoladesmør
Jeg har forsøgt mig lidt med forskellige variationer af "Nutella"- chokoladesmør og synes den bedste konsistens er den lavet på kokosfedt, gerne toppen af en dåse fed kokosmælk. Her i huset er det den mørke med hasselnødder og lidt orange, der er favoritten
100g kokosfedt
100 g mørk chokolade 70%
25 g hasselnødder
skal fra 1 appelsin
Hasselnødderne ristes i ovnen til hinderne kan smuldres af, ca. 10 min
Hakkes fint i hurtighakke
Chokoladen smeltes, jeg plejer at bruge microovnen.
Alle ingredienser piskes sammen med elpisker, til cremen bliver ensartet og cremet, kommes på rent glas
Rabarbermarmelade
300g rabarber
175g rørsukker
½tsk stødt kardemomme
1 tsk Marizena
Rens og stæk rabarberne i stykker af 1-2 cm. Kog rabarber med rørsukker og kardemomme. Kog marmeladen jævn. Jeg tykne med 1 tsk marizena opløse i lidt koldt vand. Hældes i under omrøring og kog marmeladen godt igennem og fyld den på rent og skoldet glas.
Hos os spises den hurtigt, men ønsker du at den kan holde længere, kan du skylle glasset i Atamon eller vodka