Basis Kit 3 ting du altid finder i mit køleskab
Mayonnaise
Jeg laver som regel mayonnaisen på et friskt æg, når det bare et til os selv, skal jeg lave en stor portion bruger jeg pasteuriserede æggeblomme. Grundmayonnaisen kan varieres til et utal af muligheder, chili, dildmayo, esdragon osv.
Brug et litermål eller et højt Weck-glas og en stavblender. Det går lynhurtigt og der en mayonnaise på få minutter
Ingredienser:
1 friskt øko æg
Citronsaft
½spsk dijon
½tsk salt
Neutral olie,
Kom alle ingredienser, bortset fra olien i skålen, start blenderen og hæld langsomt olien i mens du pisker, når mayonnaisen har den rette konsistens er den færdig. Smag til
-Brug gerne koldpresset f.eks. solsikke. Olivenolie er ikke egnet da det giver en skarp smag til din mayo, bruger du en billig rapsolie/solsikkeolie som ikke er koldpresset, får du en udmærket mayonnaise, men vil ikke få den koldpressede olies sunde egenskaber
Persillepesto
Pesto kan laves af flere forskilling krydderurter, klassisk basillikum, rucola eller som her persille, som er favoritten hjemme hos os.
Jeg køber ofte et stor bundt bredbladet persille i den lokale basar elleren bakke skyllet og plukket øko persille i supermarkedet
Ingredienser:
½ bundt persille(200g)
25 g mandler
saft af 1 citron
1 fed hvidløg
½tsk salt
Et stk parmesan (25g)
3 dl Olivenolie
Dijondressing
Med en god salatdressing i køleskabet er det altid lidt lige at få en salat på bordet. Denne dressing laver jeg med hyldeblomstsaft om sommeren og efterår og vinter bruger jeg en skefuld honning, som det søde. Også her er min stavblender og et højt weck-glas fast udstyr
Ingredienser:
En æggeblomme ( kan undlades, men samler dressingen og gør den cremet)
½ dl. æbleeddike ( eller anden eddike)
1 spks dijon
½tsk salt
½dl hyldeblomst saft/ 1 spsk honning
Koldpresset rapsolie
Chutney
et "musthave" i køleskabet
et "musthave" i køleskabet
Her i en Rabarberudgave, men kan også laves med f.eks. æbler, tomater eller blommer
200g rabarber
100g rørsukker
0,2 dl æbleedike
1 tsk stødt ingefær eller frikrevet
evt. Chili
1 tsk Maizena
Koges ved svag varme til alle rabarber er kogt ud. Kommes i rene, skoldet glas og sættes i køleskabet indtil brug